Non sei se vos pasaría algunha vez o que me pasou a min con esta receita. Eu pretendía facer outra cousa e, aínda que o resultado non foi o que eu esperaba, foi un bo resultado de todos xeitos. Así que non penso dicir que era o que ía facer.
A receita orixinal a podedes atopar neste blog. Os meus ingredientes son os seguintes:
- 40 cc. de viño branco
- 40 cc. de aceite de xirasol
- 50 gr. de manteiga
- 100 cc. de leite
- 100 gr. de azucre
- 20 gr. de fermento de panadería
- Fariña que admita ( 300 gr. mínimo)
Para a cobertura:
- 200 cc. de nata líquida
- azucre.
O primeiro que temos que facer é sacar con tempo suficiente a manteiga da neveira. Senón sempre podemos recorrer a quentala un pouco no microondas dentro do leite.
De todos xeitos é conveniente que o leite estea morno e despois engadimos a manteiga, o aceite, o viño e o azucre. Por último incorporamos a fariña e o fermento. Imos amasando e engadindo fariña se o necesitamos ata conseguir unha masa que non se pegue ás mans. Deixamos que a masa levede ata dobrar o volume.
É o momento de estender a masa e facerlle un borde. É importante este paso porque cando teñamos que engadir a nata, esta podería "saírse" da masa.
A masa debemos colocala no molde que vaiamos a usar no forno. Despois de tela estirada volvemos a deixar que levede. Neste momento faremos unhas marcas cos nosos dedos. Consiste en afundilos na masa e facer unha especie de coviñas. Vertemos agora a nata líquida e espolvoreamos con azucre. Metemos no forno xa quente a 200º en posición baixa. Iremos vixiando pois en menos de 20 minutos pode estar xa feita. A masa non debe quedar demasiado cocida, máis ben tenra. Ao sacar do forno é posible que a nata aínda estea líquida. Pouco a pouco ao arrefriar irá entrando na coca.
No sé si os pasaría alguna vez lo que me pasó a mí con esta receta. Yo pretendía hacer otra cosa y, aunque el resultado no fue el que esperaba, fue un buen resultado de todas maneras. Así que no pienso decir qué era lo que iba a hacer.
La receta original la podéis encontrar en este blog. Mis ingredientes son los siguientes:
Para la cobertura
No sé si os pasaría alguna vez lo que me pasó a mí con esta receta. Yo pretendía hacer otra cosa y, aunque el resultado no fue el que esperaba, fue un buen resultado de todas maneras. Así que no pienso decir qué era lo que iba a hacer.
La receta original la podéis encontrar en este blog. Mis ingredientes son los siguientes:
- 40 cc. de vino blanco
- 40 cc. de aceite de girasol
- 50 gr. de mantequilla
- 100 cc. de leche
- 100 gr. de azúcar
- 20 gr. de levadura de panadería
- Harina que admita ( 300 gr. mínimo)
Para la cobertura
- 200 cc. de nata líquida
- azúcar
Lo primero que tenemos que hacer es sacar con tiempo suficiente la mantequilla de la nevera. Si no siempre podemos recurrir a calentarla un poco en el microondas dentro de la leche.
De todas maneras es conveniente que la leche esté templada y después añadimos la mantequilla, el aceite, el vino y el azúcar. Por último incorporamos la harina y la levadura. Vamos amasando y añadiendo harina si lo necesitamos hasta conseguir una masa que no se pegue a las manos. Dejamos que la masa leve hasta doblar el volumen.
Es el momento de extender la masa y hacerle un borde. Es importante este paso porque cuando tengamos que añadir la nata, esta podría "salirse" de la masa.
La masa debemos colocarla en el molde que vayamos a usar en el horno. Después de estirarla volvemos a dejar que leve. En este momento haremos unas marcar con nuestros dedos. Consiste en hundirlos en la masa y hacer una especie de hoyuelos. Vertemos ahora la nata líquida y espolvoreamos con azúcar. Metemos en el horno ya caliente a 200º en posición baja. Iremos vigilando pues en menos de 20 minutos puede estar ya hecha. La masa no debe quedar demasiado cocida, más bien tierna. Al sacar del horno es posible que la nata aún esté líquida. Poco a poco al enfriar irá entrando en la coca.
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