jueves, 13 de diciembre de 2012

TURRÓN DE CHOCOLATE BRANCO CON NOCES

    TURRÓN DE CHOCOLATE BLANCO CON NUECES

    Agora que se achega o tempo de Nadal empezamos a tomar ricos doces moi apetecibles.  O malo é que se nos acumulan as graxas e os comemos con tanto sentimento de culpabilidade que se nos fan irresistibles.



    Xa fai polo menos un mes que estamos comendo turrón na miña casa e desaparece que da gusto.  Pero desta vez déuseme por experimentar.  Utilicei noces que me dera o meu pai (ten dúas boas nogueiras) e chocolate branco.
  • 180 gr de chocolate branco
  • 100 gr de leite condensado
  • 70 gr de noces
    Quentamos a baño maría o leite condensado e engadimos o chocolate branco.  Removemos ata que se desfaga e incorporamos as noces. 

    Botamos nun molde e deixamos arrefriar na neveira.  O molde máis barato e máis cómodo é o cartón baleiro do leite ou do zume.  Abrímolo lonxitudinalmente (despois de lavalo ben) e podemos botar nel o turrón.  Para sacalo do molde bastará con romper o cartón (é probable que non sexa necesario) e quedará a pastilla de turrón enteira e despegada.
    Ahora que se acerca el tiempo de Navidad empezamos a tomar ricos dulces muy apetecibles.  Lo malo es que se nos acumulan las grasas y los comemos con tanto sentimiento de culpabilidad que se nos hacen irresistibles.
    Ya hace al menos un mes que estamos comiendo turrón en mi casa y desaparece que da gusto.  Pero esta vez quise experimentar.  Utilicé nueces que me había traído mi padre (tiene dos buenos nogales) y chocolate blanco.
  • 180 gr de chocolate blanco
  • 100 gr de leche condensada
  • 70 gr de nueces

    Calentamos a baño maría la leche condensada y añadimos el chocolate blanco.  Removemos hasta que se deshaga e incorporamos las nueces.

    


    Volcamos en un molde y dejamos enfriar en la nevera.  El molde más barato y más cómodo es el cartón vacío de leche o de zumo.  Lo abrimos longitudinalmente (después de lavarlo bien) y podemos echar en él el turrón.  Para desmoldarlo bastará con romper el cartón (es probable que no sea necesario) y quedará la tableta de turrón entera y despegada. 
   

2 comentarios: