Esta receita case que a podiamos clasificar de 'non receita' porque en realidade foi unha receita de apuro, de última hora, dun deses momentos que todos temos nos que nos preguntamos: e para mañá, que fago de sobremesa? Foi tan sinxelo como poñer a masa nun molde e botar a marmelada. Xa sabedes; o mínimo esforzo. E é que de vez en cando non ven nada mal un pouquiño de relax tamén na cociña. Como ingredientes temos:
- 1 lámina de masa follada
- 1 bote de marmelada de moras silvestres(uns 400 gr)
Como xa sabedes que estaba lacazana, a masa compreina feita no super fixándome sempre nos ingredientes para que sexa apta para a miña filla. Era refrixerada, non conxelada. Soamente temos que abrir o paquete e desenvolver a masa para poñela no molde. Aproveitei incluso o papel que traía para poñela no molde. Pinchei a masa cun garfo, incorporei a marmelada de moras e recortei os bordes sobrantes da masa para facer despois o enreixado da parte superior.
Verniceina con leite e metina no forno seguindo as instrucións do paquete da masa. Quecín o forno a 200º e deixeina uns 30 minutos (ou cando xa está dourada).
Cando a saquei do forno as miñas fillas dixeron que se lles parecía ás tortas dos debuxos animados ou as típicas tortas que saen nas películas inglesas arrefriando nas fiestras. Pero a cuestión é que é bastante doce. Bo proveito.
Esta receta casi que la podíamos clasificar de 'no receta' porque en realidad fue una receta de apuro, de última hora, de uno de esos momentos que todos tenemos en los que nos preguntamos: y para mañana, ¿que hago de postre? Fue tan sencillo como poner la masa en un molde y echar la mermelada. Ya sabéis: el mínimo esfuerzo. Y es que de vez en cuando no viene nada mal un poquito de relax también en la cocina. Como ingredientes tenemos:
- 1 lámina de masa de hojaldre
- 1 bote de mermelada de moras silvestres(unos 400 gr)
Como ya sabéis que estaba vaga, la masa la compré hecha en el super fijándome siempre en los ingredientes para que sea apta para mi hija. Era refrigerada, no congelada. Solamente tenemos que abrir el paquete y desenvolver la masa para ponerla en el molde. Aproveché incluso el papel que traía para ponerla en el molde. Pinché la masa con un tenedor, incorporé la mermelada de moras y recorté los bordes sobrantes de la masa para hacer después el enrejado de la parte superior.
La barnicé con leche y la metí en el horno siguiendo las instrucciones del paquete de la masa. Calenté el horno a 200º y la dejé unos 30 minutos ( o cuando ya está dorada).
Cuando la saqué del horno mis hijas dijeron que se les parecía a las tartas de los dibujos animados o a las típicas tartas que salen en las películas inglesa enfriando en las ventanas. Pero la cuestión es que es bastante dulce. Buen provecho.
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