martes, 3 de septiembre de 2013

PERAS EN XAROPE

    PERAS EN ALMÍBAR


    Este ano non foi moi abundante en froita.  Unha primavera excesivamente chuviosa e a calor do verán, que chegou un pouco tarde, tiveron a culpa.  Non fixen moitas marmeladas nin envasei froitas en xarope se exceptuamos as peras.  Ten meu pai unha pereira que, a pesar do tempo, nos deixou uns bos froitos para envasar.



  • Peras
  • 3/4 l. de auga
  • 400 gr. de azucre
  • Un anaco de codia de limón

    Nun cazo poñemos a auga, o azucre e a codia de limón para facer o xarope.  Levamos ao lume e deixamos que ferva uns 10 minutos.  Mentres pelamos e partimos as peras sacándolles o corazón e as pebidas.  Metémolas en frascos de vidro, que xa estarán esterilizados, e botámoslles o xarope quente.  Cerramos os botes (as tapas terémolas tamén esterilizadas) e poñémolos a baño maría. 

 Despois de que empezan a ferver esperamos 40 minutos e apagamos o lume deixando que arrefríen dentro da auga.

  Xa nos queda a sobremesa feita para o inverno. 






    Este año no fue muy abundante en fruta.  Una primavera excesivamente lluviosa y el calor del verano, que llegó un poco tarde, tuvieron la culpa.  No hice muchas mermeladas ni envasé frutas en almíbar a excepción de las peras.  Mi padre tiene un peral que, a pesar del tiempo, nos dejó unos buenos frutos para envasar.
  • Peras
  • 3/4 l. de agua
  • 400 gr. de azúcar
  • Un trozo de corteza de limón

    En un cazo ponemos el agua, el azúcar y la corteza de limón para hacer el almíbar.  Llevamos al fuego y dejamos que hierva unos 10 minutos.  Mientras pelamos y partimos las peras,les sacamos el corazón y las pepitas.  Las metemos en frascos de vidrio, que ya estarán esterilizados, y les echamos el almíbar caliente.  Cerramos los botes (las tapas las tendremos también esterilizadas) y los ponemos a baño maría.

    Después de que empiezan a hervir esperamos 40 minutos y apagamos el fuego dejando que enfríen dentro del agua.  Ya nos queda el postre hecho para el invierno.



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