Este ano non foi moi abundante en froita. Unha primavera excesivamente chuviosa e a calor do verán, que chegou un pouco tarde, tiveron a culpa. Non fixen moitas marmeladas nin envasei froitas en xarope se exceptuamos as peras. Ten meu pai unha pereira que, a pesar do tempo, nos deixou uns bos froitos para envasar.
- Peras
- 3/4 l. de auga
- 400 gr. de azucre
- Un anaco de codia de limón
Nun cazo poñemos a auga, o azucre e a codia de limón para facer o xarope. Levamos ao lume e deixamos que ferva uns 10 minutos. Mentres pelamos e partimos as peras sacándolles o corazón e as pebidas. Metémolas en frascos de vidro, que xa estarán esterilizados, e botámoslles o xarope quente. Cerramos os botes (as tapas terémolas tamén esterilizadas) e poñémolos a baño maría.
Despois de que empezan a ferver esperamos 40 minutos e apagamos o lume deixando que arrefríen dentro da auga.
Xa nos queda a sobremesa feita para o inverno.
Este año no fue muy abundante en fruta. Una primavera excesivamente lluviosa y el calor del verano, que llegó un poco tarde, tuvieron la culpa. No hice muchas mermeladas ni envasé frutas en almíbar a excepción de las peras. Mi padre tiene un peral que, a pesar del tiempo, nos dejó unos buenos frutos para envasar.
Despois de que empezan a ferver esperamos 40 minutos e apagamos o lume deixando que arrefríen dentro da auga.
Xa nos queda a sobremesa feita para o inverno.
Este año no fue muy abundante en fruta. Una primavera excesivamente lluviosa y el calor del verano, que llegó un poco tarde, tuvieron la culpa. No hice muchas mermeladas ni envasé frutas en almíbar a excepción de las peras. Mi padre tiene un peral que, a pesar del tiempo, nos dejó unos buenos frutos para envasar.
- Peras
- 3/4 l. de agua
- 400 gr. de azúcar
- Un trozo de corteza de limón
En un cazo ponemos el agua, el azúcar y la corteza de limón para hacer el almíbar. Llevamos al fuego y dejamos que hierva unos 10 minutos. Mientras pelamos y partimos las peras,les sacamos el corazón y las pepitas. Las metemos en frascos de vidrio, que ya estarán esterilizados, y les echamos el almíbar caliente. Cerramos los botes (las tapas las tendremos también esterilizadas) y los ponemos a baño maría.
Después de que empiezan a hervir esperamos 40 minutos y apagamos el fuego dejando que enfríen dentro del agua. Ya nos queda el postre hecho para el invierno.
Después de que empiezan a hervir esperamos 40 minutos y apagamos el fuego dejando que enfríen dentro del agua. Ya nos queda el postre hecho para el invierno.
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