Foi abrir o conxelador e pensar: "de moras? Por que non?" Se me saíron os muffins de chocolate agora podo intentalo con moras.
A miña dúbida: déixoas desconxelar ou bótoas recién sacadas do conxelador? Como non estaba convencida collín o camiño do medio: saqueinas do conxelador unha media hora antes de engadirllas á masa. Os ingredientes foron máis ou menos os mesmos:
- 275 gr de fariña con fermento incorporado
- Un chisco de sal
- 150 gr de azucre
- 75 cl de leite
- 50 gr de moras
- 125 gr de manteiga
- 1 culleradiña de azucre vainillado
En primeiro lugar mesturamos a fariña co sal. Noutro recipiente facemos o mesmo cos azucres, o leite e a manteiga fundida. Neste caso empreguei un batedor de variñas. Engadimos este batido á mestura anterior dándolle voltas cunha culler de madeira. Incorporamos tamén as moras con moito coidado pois poden desfacerse se removemos demasiado.
Enchemos os moldes (ata 3/4) e metemos no forno a 180º durante 20 ou 25 minutos.
A verdade é que quedan máis esponxosos pero cunha cor azul e verde que fixo que as miñas fillas os consideraran apropiados para celebrar o Halloween e mandáronme gardar a receita para esa ocasión.
Abrí el congelador y pensé: "¿de moras? ¿Por qué no? Si me salieron los muffins de chocolate ahora puedo intentarlo con las moras.
Mi duda era la siguiente: ¿las dejo descongelar o las echo recién sacadas del congelador? Como no estaba convencida cogí el camino del medio: las saqué del congelador una media hora antes de añadirlas a la masa. Los ingredientes fueron más o menos los mismos.
- 275 gr de harina con levadura incorporada
- Una pizca de sal
- 150 gr de azúcar
- 75 cl de leche
- 50 gr de moras
- 125 gr de mantequilla
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
En primer lugar mezclamos la harina con la sal. En otro recipiente hacemos lo mismo con los azúcares, la leche y la mantequilla fundida. En este caso empleé un batidor de varillas. Añadimos este batido a la mezcla anterior dándole vueltas con una cuchara de madera. Incorporamos también las moras con mucho cuidado pues pueden deshacerse si removemos demasiado.
Llenamos los moldes (hasta 3/4) y los metemos en el horno a 180º durante 20 o 25 minutos.
La verdad es que quedan más esponjosos pero con un color azul y verde que hizo que mis hijas los consideraran más apropiados para celebrar Halloween y me mandaron guardar la receta para esa ocasión.
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