sábado, 29 de marzo de 2014

MUFFINS CON MORAS

    MUFFINS CON MORAS


    Foi abrir o conxelador e pensar:  "de moras?  Por que non?"  Se me saíron os muffins de chocolate agora podo intentalo con moras.


    A miña dúbida:  déixoas  desconxelar ou bótoas recién sacadas do conxelador?  Como non estaba convencida collín o camiño do medio:  saqueinas do conxelador unha media hora antes de engadirllas á masa.  Os ingredientes foron máis ou menos os mesmos:

  • 275 gr de fariña con fermento incorporado
  • Un chisco de sal
  • 150 gr de azucre
  • 75 cl de leite
  • 50 gr de moras
  • 125 gr de manteiga
  • 1 culleradiña de azucre vainillado

     En primeiro lugar mesturamos a fariña co sal.  Noutro recipiente facemos o mesmo cos azucres, o leite e a manteiga  fundida.  Neste caso empreguei un batedor de variñas.  Engadimos este batido á mestura anterior dándolle voltas cunha culler de madeira.  Incorporamos tamén as moras con moito coidado pois poden desfacerse se removemos demasiado.  




    Enchemos os moldes (ata 3/4) e metemos no forno a 180º durante 20 ou 25 minutos.


    A verdade é que quedan máis esponxosos pero cunha cor azul e verde que fixo que as miñas fillas os consideraran apropiados para celebrar o Halloween e mandáronme gardar a receita para esa ocasión.





    Abrí el congelador y pensé:  "¿de moras? ¿Por qué no?  Si me salieron los muffins de chocolate ahora puedo intentarlo con las moras.



    Mi duda era la siguiente:  ¿las dejo descongelar o las echo recién sacadas del congelador?  Como no estaba convencida cogí el camino del medio:  las saqué del congelador una media  hora antes de añadirlas a la masa.  Los ingredientes fueron más o menos los mismos.


  • 275 gr de harina con levadura incorporada
  • Una pizca de sal
  • 150 gr de azúcar
  • 75 cl de leche
  • 50 gr de moras
  • 125 gr de mantequilla
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado

    En primer lugar mezclamos la harina con la sal.  En otro recipiente hacemos lo mismo con los azúcares, la leche y la mantequilla fundida.  En este caso empleé un batidor de varillas.  Añadimos este batido a la mezcla anterior dándole vueltas con una cuchara de madera.  Incorporamos también las moras con mucho cuidado pues pueden deshacerse si removemos demasiado.   


  
    Llenamos los moldes (hasta 3/4) y los metemos en el horno a 180º durante 20 o 25 minutos.

    La verdad es que quedan más esponjosos pero con un color azul y verde que hizo que mis hijas los consideraran más apropiados para celebrar Halloween y me mandaron guardar la receta para esa ocasión.

  

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