PALMERAS DE HOJALDRE
Esta é unha sobremesa rápida e sinxela. Pero sen enganos, non dura moito tempo (cómese rapidamente) e case nos sae máis económico e rápido mercalas no supermercado. Claro que non é o mesmo! (opina a miña filla máis nova).
Como ingredientes só temos que dispoñer de:
- 1 lámina de masa de follado
- Azucre
A miña masa era conxelada. Despois de desconxelar estireina un pouco, para o que hai que ter a precaución de botarlle un chisco de fariña. Despois de estirar, limpar o mesado e polvoriñar con azucre, puxen a lámina enriba e premín un pouco para que quedara impregnada del.
Dobreino cara a metade dende os dous extremos. Polvoriñei outro pouco de azucre e volvín a dobrar cara á metade os dous extremos.
Un pouco máis de azucre e cerramos.
Cortamos anacos dun centímetro máis ou menos (sairán uns 15) e poñémolos nunha bandexa de forno cuberta con papel de forno. Cociñámolas a 190º uns 20 minutos. Temos que deixar os anacos separados pois crecen e coller forma. Cando collen color dourado, sacámolas. Así, quentes, pasámolas por un prato con azucre e deixámolas arrefriar.
Este es un postre rápido y sencillo. Pero sin engaños, no dura mucho tiempo (se come rápidamente) y casi nos sale más económico y rápido comprarlas en el supermercado. ¡Claro que no es lo mismo! (opina mi hija más joven).
Como ingredientes sólo tenemos que disponer de:
- 1 lámina de masa de hojaldre
- Azúcar
Mi masa era congelada. Después de descongelar la estiré un poco, teniendo la precaución de echarle un poco de harina. Después de estirar, limpiar el mesado y espolvorear con azúcar, puse la lámina encima y presioné un poco para que quedar impregnada del.
Lo doblé hacia la mitad desde los dos extremos. Espolvoreé otro poco de azúcar y volví a doblar hacia la mitad los dos extremos.
Un poco más de azúcar y cerramos.
Cortamos trozos de un centímetro más o menos (saldrán unos 15) y los ponemos en una bandeja de horno cubierta con papel de horno. Las cocinamos a 190º unos 20 minutos. Tenemos que dejar los trozos separados pues crecen y cogen forma. Cuando están doradas, las sacamos. Así, calientes, las pasamos por un plato con azúcar y dejamos que enfríen.
Estaba pensando que galdruma mercar para tomar mañá co café e vexo que fixen ben en vir fisgar se puxeras algo interesante. Está claro, vou mercar unha masa de follado e mirar se estou dacordo coa túa filla pequena.
ResponderEliminarPois xa nos contarás se te convencen. A miña filla máis nova (se lle chamo pequena enfádase) máis eu esperamos a túa opinión. Disfruta o fin de semana.
Eliminar