viernes, 2 de mayo de 2014

TORTA DE FRESAS

    TARTA DE FRESAS


    Déronse dúas circunstancias para que eu me decidira a facer esta torta.  En primeiro lugar tiña bastantes fresas na neveira e corrían perigo de pasarse e en segundo lugar estragouse o batedor e había que buscar unha receita na que non me fixera falta.


    Así que aquí estamos cos nosos ingredientes e as nosas limitacións:

    Para a masa:

  • 200 gr de fariña peneirada
  • 1 sobre de fermento en po "El tigre" (dos que veñen separados en dous papeliños)
  • 100 gr de azucre
  • Un chisco de sal
  • 100 gr de manteiga derretida
  • Auga morna.
    
    Para a crema:

  • 30 gr de Maicena
  • Auga
  • 250 ml de leite
  • Unhas gotas de esencia de vainilla
  • Un chisco de canela
  • Un anaco de pel de limón
  • 4 culleradas de azucre
    
    Para decorar:

  • Fresas
  • Azucre
  • Auga
  • Maicena
    
    Peneiramos a fariña co fermento e engadimos o azucre e sal.  Derretemos a manteiga e amasamos formando unhas "fungallas".  Engadimos moi pouco a pouco a auga morna ata que a masa teña consistencia.  Forramos un molde e metémola no forno a 190º durante 10-15 minutos nos que vai collendo unha cor dourada.  Sacámola aínda que estea branda pois ao arrefriar ponse máis dura.

    Cando arrefría facemos a crema do recheo.

    Poñemos nunha pota a maicena e botamos auga, a suficiente para desfacer a fariña.  Engadimos o leite e o resto dos ingredientes ao mesmo tempo que poñemos a pota no lume sen deixar de remover ata que espese.  Botámola despois na base da torta.

    Mentres arrefría, lavamos as fresas, polvoriñámolas con azucre e, cando a crema xa está fría, poñémolas na torta.  Para vernizar e darlle ese aspecto brillante,  disolvemos un chisco de maicena en auga, engadimos azucre e poñemos a ferver.  Cun pincel vernizamos a nosa torta.


    Metémola na neveira e preparámonos para comela.




Fonte:  Directo al paladar   

    Hubo dos circunstancias para que me decidiera a hacer esta tarta.  En primer lugar tenía bastantes fresas en la nevera que estaban a punto de pasarse y en segundo lugar se me estropeó la batidora y tenía que buscar una receta en la que no me hiciera falta.



    Así que aquí estamos con nuestros ingredientes y con nuestras limitaciones.

    Para la masa:

  • 200 gr de harina tamizada
  • 1 sobre de levadura en polvo "El tigre" (de los que vienen separados en dos papelitos)
  • 100 gr de azúcar
  • Una pizca de sal
  • 100 gr de mantequilla derretida
  • Agua templada.
    
    Para la crema:

  • 30 gr de Maicena
  • Agua
  • 250 ml de leche
  • Unas gotas de esencia de vainilla
  • Una pizca de canela
  • Un trozo de piel de limón
  • 4 cucharadas de azúcar
    
    Para decorar:

  • Fresas
  • Azúcar
  • Agua
  • Maicena
    
    Tamizamos la harina con la levadura y añadimos el azúcar y la sal.  Derretimos la mantequilla y amasamos formando unas "migas".  Añadimos muy poco a poco el agua templada hasta que la masa tenga consistencia.  Forramos un molde  la metemos en el horno a 190º durante 10-15 minutos en los que va cogiendo un color dorado.  La sacamos aunque esté blanda pues al enfriar endurece.

    Cuando enfría hacemos la crema del relleno.


    Ponemos en una tartera la maicena y echamos agua, la suficiente para deshacer la harina.  Añadimos leche y el resto de los ingredientes al mismo tiempo que ponemos la tartera al fuego sin dejar de remover hasta que espese.  La echamos después en la base de la tarta.


   Mientras enfría, lavamos las fresas, espolvoreamos con azúcar y, cuando la crema ya está fría, las ponemos en la tarta.  Para barnizar y darle ese aspecto brillante, disolvemos un poco de maicena en agua, añadimos azúcar y ponemos a hervir.  Con un pincel barnizamos nuestra tarta.
     
    La metemos en la nevera y nos preparamos para comerla.

    

Fuente:  Directo al paladar

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