Hai un refrán que di "Nunca chove a gusto de todos" e nas cousas da comida tamén se cumpre: non sempre o que se cociña lle gusta a todos os comensais.
Na miña casa teño un entusiasta da mazá ao que lle gustan todas as sobremesas feitas con esa froita e, sen embargo, teño tamén a quen as mazás só lle gustan crúas.
Hoxe tocoume contentar ao primeiro e fixen esta torta que non ten traballo nin ciencia e que é moi doada de facer.
Cun garfo pinchamos o follado deixando un "marco" arredor. Cortamos a mazá en gallos e colocámola enriba da zona pinchada co garfo. Poñemos uns anaquiños de manteiga e polvoriñamos con azucre.
Metemola no forno a 180º durante unha media hora. Esperamos a que estea dourada. Cando a saquemos vernizamos con marmelada. Eu empreguei marmelada de figo, pero pode ser calquera outra que nos guste.
- 1 lámina de masa de follado
- 2 mazás
- Azucre
- Manteiga
- Marmelada
Cun garfo pinchamos o follado deixando un "marco" arredor. Cortamos a mazá en gallos e colocámola enriba da zona pinchada co garfo. Poñemos uns anaquiños de manteiga e polvoriñamos con azucre.
Metemola no forno a 180º durante unha media hora. Esperamos a que estea dourada. Cando a saquemos vernizamos con marmelada. Eu empreguei marmelada de figo, pero pode ser calquera outra que nos guste.
Hay un refrán que dice "Nunca llueve a gusto de todos" y en las cosas de comer también se cumple: lo que cocinamos no le gusta simpre a todos los comensales.
En mi casa tengo un entusiasta de la manzana al que le gustan todos los postres hechos con esa fruta y, sin embargo, tengo también a quien las manzanas sólo le gustan crudas.
Hoy me tocó contentar al primero y por eso hice esta tarta que no tiene trabajo ni ciencia y que es muy fácil de hacer.
- 1 lámina de masa de hojaldre
- 2 manzanas
- Azúcar
- Mantequilla
- Mermelada
Con un tenedor pinchamos el hojaldre dejando un "marco" alrededor. Cortamos la manzana en gajos y la colocamos encima de la zona pinchada con el tenedor. Ponemos unos trocitos de mantequilla y espolvoreamos con azúcar.
La metemos en el horno a 180º durante una media hora. Esperamos a que esté dorada. Al sacarla la pincelamos con mermelada. Yo le puse mermelada de higo, pero puede ser cualquier otra que nos guste.
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