lunes, 2 de abril de 2012

LASAÑA

    LASAÑA

    Unha das maiores dificultades para un alérxico ao ovo é a de atopar pasta que non o leve, pero que tampouco teña "trazas de ovo".  Tamén nos pode pasar que despois de consumir durante bastante tempo unha marca determinada un bo día nos atopamos con que xa aparecen na etiqueta as "trazas de..." e temos que deixar de consumila ou refacer a receita con outros ingredientes que non conteñan ovo.  Realmente as sesións de compra se converten en sesións de lectura de letra miúda para non acabar levando a casa aquilo que temos prohibido.
    Todo isto para contarvos que para esta receita emprego as placas de lasaña precocida "El pavo".  Polo demais é unha lasaña normal e corrente como a que seguramente facedes vos na vosa casa.

  • 16 placas de lasaña
  • 1/2 kg de carne picada
  • 1 cebola
  • 1/2 pemento morrón
  • 4 ou 5 culleradas de salsa de tomate
  • 2 culleradas de adobo
  • Ourego
  • Tomiño
  • Aceite de oliva
  • Queixo relado
    Para a bechamel:
  • 50 g de manteiga
  • 3 culleradas de fariña
  • 1 litro de leite
    Para empezar podemos poñer en auga quente as placas de lasaña para que amolezan.  Non temos máis que seguir as instrucións do paquete.  Cando pase o tempo necesario deixarémolas nun pano ben estiradas sen que se superpoñan pois poderían pegarse e se romperían ao separalas.

    Nunha tarteira botamos aceite.  Cando estea quente engadimos a cebola e o pemento.  Despois duns minutos engadimos a carne adobada, o ourego, o tomiño e a salsa de tomate.  Deixamos que se guisen durante uns 15 minutos e reservamos.

    Tócanos agora facer a bechamel.  Derretemos nunha tarteira a manteiga.  Engadimos a fariña e despois o leite pouco a pouco.  Sen deixar de remover ( mellor cunha culler de madeira) esperamos a que espese.  Unha pouca desta bechamel engadímola na carne e removemos.

    Pasamos agora a montala lasaña.  Poñermos un pouco de bechamel na fonte engadindo despois catro das placas de pasta.  Botamos agora un pouco do recheo de carne, outras catro placas de pasta e así ata que poñemos as últimas catro.  Engadimos o resto da bechamel e espolvoreamos con queixo relado.

    Soamente queda poñer a lasaña a gratinar e estará lista para comer.




    Una de las mayores dificultades para un alérgico al huevo es la de encontrar pasta que no lo lleve, pero que tampoco tenga "trazas de huevo".  También nos puede pasar que después de consumir durante bastante tiempo una marca determinada un buen día nos encontramos con que ya aparecen en la etiqueta las "trazas de ..." y tenemos que dejar de consumirla o rehacer la receta con otros ingredientes que no contengan huevo.  Realmente las sesiones de compra se convierten en sesiones de lectura de letra pequeña para no acabar llevando a casa aquello que tenemos prohibido.
    Todo esto para contaros que para esta receta empleo las placas de lasaña precocida "El pavo".  Por lo demás es una lasaña normal y corriente como la que seguramente hacéis vosotros en vuestra casa.




  • 16 placas de lasaña
  • 1/2 kg de carne picada
  • 1 cebolla
  • 1/2 pimiento morrón
  • 4 o 5 cucharadas de salsa de tomate
  • 2 cucharadas de adobo
  • Orégano
  • Tomillo
  • Aceite de oliva
  • Queso rallado
Para a bechamel:
  • 50 gr de mantequilla
  • 3 cucharadas de harina
  • 1 litro de leche
    Para empezar podemos poner en agua caliente las placas de lasaña para que ablanden.  Solamente tenemos que seguir las instrucciones del paquete.  Cuando pase el tiempo necesario las dejaremos en un paño bien estiradas sin que se superpongan pues podrían pegarse y se romperían al separarlas.

    En una tartera echamos aceite.  Cuando esté caliente añadimos la cebolla y el pimiento.  Después de unos minutos añadimos la carne adobada, el orégano, el tomillo y la salsa de tomate.  Dejaremos que se guisen durante unos 15 minutos y reservamos.
   
    Nos toca ahora hacer la bechamel.  Derretimos en una tartera la mantequilla.  Añadimos la harina y después la leche poco a poco.  Sin deja de remover (mejor con una cuchara de madera)esperamos a que espese.  Una poca de esta bechamel la añadimos en la carne y removemos.

    Pasamos ahora a montar la lasaña.  Ponemos un poco de bechamel en la fuente añadiendo después cuatro de las placas de pasta.  Echamos ahora un poco del relleno de carne, otras cuatro placas de pasta y así hasta que ponemos las últimas cuatro.  Añadimos el resto de la bechamel y espolvoreamos con queso rallado.

    Solamente queda poner la lasaña a gratinar y estará lista para comer.

   

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