A culpa é da miña nai. Si da miña nai e da cantidade e calidade de cabaciñas que ten na horta. Ademais á miña familia non lle gustan as cremas de verduras e hai que buscar outra maneira de comelas. Si, tamén podemos facer cabaciñas rebozadas, pero non sempre se pode estar pensando en sobremesas.
- 1 lámina de masa quebrada ou brisa
- 1/2 cabaciña grande
- 2 allos porros
- Unha cullerada de manteiga
- 200 ml de nata para cociñar
- 100 gr de touciño entrefebrado en anacos
- 50 gr de queixo relado
- Un chisco de sal e pementa
Quentamos o forno a 220 º. Estendemos a masa nun molde redondo, picamos a superficie un garfo e metemos uns 10 minutos no forno. Podemos cubrir a superficie cun papel vexetal e garavanzos para que a masa non suba. Eu non o fixen: o paquete da masa poñía que non subía e decidín probar. Subiu un chisco, case nada.
Mentres preparamos o recheo. Derretemos a manteiga e engadimos o allo porro cortado en anacos pequenos. Cando empeza a abrandarse incorporamos a cabaciña que teremos pelada e cortada tamén en anacos pequenos. Deixamos que evapore o líquido que solta. Ao mesmo tempo nunha tixola tostamos un pouco o touciño e reservamos. Cando se evapore a auga da calabaciña incorporamos a nata e deixamos que espese un pouco. Retiramos e engadimos o queixo relado e o touciño ademais do sal e a pementa.
Incorporamos o recheo á masa e volvemos enfornar. Deixamos que se cociñe uns 25 minutos máis ou ata que colla cor dourada.
La culpa es de mi madre. Sí de mi madre y de la cantidad y calidad de calabacines que tiene en la huerta. Además a mi familia no le gustan las cremas de verduras y hay que buscar otra manera de comerlos. Sí, también podemos hacer calabacín rebozado, pero no se puede estar pensando siempre en postres.
La culpa es de mi madre. Sí de mi madre y de la cantidad y calidad de calabacines que tiene en la huerta. Además a mi familia no le gustan las cremas de verduras y hay que buscar otra manera de comerlos. Sí, también podemos hacer calabacín rebozado, pero no se puede estar pensando siempre en postres.
- 1 lámina de masa quebrada o brisa
- 1/2 calabacín grande
- 2 puerros
- Una cucharada de mantequilla
- 200 ml de nata para cocinar
- 100 gr de bacon
- 50 gr de queso rallado
- Una pizca de sal e pimienta
Calentamos el horno a 220º. Extendemos la nasa en un molde redondo, pinchamos la superficie con un tenedor y metemos unos 10 minutos en el horno. Podemos cubrir la superficie con un papel vegetar y garbanzos para que la masa no suba. Yo no lo hice: el paquete de masa ponía que no subía y decidí probar. Subió una pizca, casi nada.
Mientras preparamos el relleno. Derretimos la mantequilla y añadimos el puerro cortado en trozos pequeños. Cuando empieza a ablandarse incorporamos el calabacín que tendremos pelado y cortado también en trozos pequeños. Dejamos que se evapore el líquido que suelta. Al mismo tiempo en un sartén doramos un poco el bacon y reservamos. Cuando se evapore el agua del calabacín incorporamos la nata y dejamos que espese un poco. Retiramos y añadimos el queso rallado y el bacon además de salpimentar.
Incorporamos el relleno a la masa y volvemos a hornear. Dejamos que se cocine unos 25 minutos más o hasta que coja color dorado.
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