Cando un é alérxico ao ovo ten que ter moito coidado co pan. Aínda que as hai, resulta bastante difícil atopar unha panadería que se adique a facer solamente pan e que non faga ningunha otra masa que leve ovo. Incluso hai moitas clases de pan que levan ovo. Por eso á miña filla procuro facerlle na casa estas "medias noites" para os bocadillos da merenda.
Ingredientes:
- 75 ml de auga.
- 75 ml de leite.
- 50 ml de aceite de oliva.
- unha culleradiña de sal
- 2 culleradas de azucre.
- 300 g. de fariña ( aproximadamente)
- 15 g. de levadura fresca de panadería uo un sobre de levadura seca de panadería.
- leite para vernizar.
Ingredientes:
- 75 ml. de agua.
- 75 ml. de leche.
- 50 ml. de aceite de oliva.
- Una cucharadita de sal
- 2 cucharadas de azúcar.
- 300 g. de harina ( aproximadamente)
- 15 g. de levadura fresca de panadería o un sobre de levadura seca de panadería.
- leche para barnizar.
Amasamos todos os ingredientes e deixamos levedar durante unha hora e media aproximadamente ( ten que dobrar o volume da masa)
Amasamos todos los ingredientes y dejamos levedar durante una hora y media aproximadamente ( tiene que doblar el volumen de la masa)
Después dividimos la masa en porciones ( con esta cantidad salen unas 9)
Estiramos cada porción con el rodillo y después enrollamos.
Colocamos estos "rollos" en una fuente de horno con papel de horno, les hacemos dos cortes transversales y los dejamos reposar hasta que aumenten de tamaño. Dos o tres veces los barnizamos con leche.
Calentamos el horno a 180º y los metemos en posición medio-baja durante unos 20 minutos. Los sacamos y estarán listos para comer. Cuando enfríen los podemos congelar e ir sacando según los necesitemos. A temperatura ambiente descongelan en unos minutos o en el microondas bastan unos 30 segundos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario