sábado, 1 de octubre de 2011

MEDIAS NOITES

   MEDIAS NOCHES


   Cando un é alérxico ao ovo ten que ter moito coidado co pan.  Aínda que as hai, resulta bastante difícil atopar unha panadería que se adique a facer solamente pan e que non faga ningunha otra masa que leve ovo.  Incluso hai moitas clases de pan que levan ovo.  Por eso á miña filla procuro facerlle na casa estas "medias noites" para os bocadillos da merenda.



   Ingredientes:
  • 75 ml de auga.
  • 75 ml de leite.
  • 50 ml de aceite de oliva.
  • unha culleradiña de sal
  • 2 culleradas de azucre.
  • 300 g. de fariña ( aproximadamente)
  • 15 g. de levadura fresca de panadería uo un sobre de levadura seca de panadería.
  • leite para vernizar.


   Cuando una persona es alérgica al huevo tiene que tener mucho cuidado con el pan.  Aunque hay, resulta muy difícil encontrar una panadería que se dedique a hacer solamente pan y no haga ninguna otra masa que lleve huevo.  Incluso hay muchas clases de pan que llevan huevo.  Por eso a mi hija procuro hacerle en casa estas "medias noches" para los bocadillos de la merienda.


   Ingredientes:


  • 75 ml. de agua.
  • 75 ml. de leche.
  • 50 ml. de aceite de oliva.
  • Una cucharadita de sal
  • 2 cucharadas de azúcar.
  • 300 g. de harina ( aproximadamente)
  • 15 g. de levadura fresca de panadería o un sobre de levadura seca de panadería.
  • leche para barnizar.

   Amasamos todos os ingredientes  e deixamos levedar durante unha hora e media aproximadamente ( ten que dobrar o volume da masa)


   Amasamos todos los ingredientes y dejamos levedar durante una hora y media aproximadamente ( tiene que doblar el volumen de la masa)













   Despois dividimos a masa en porcións ( con esta cantidade saen unhas 9)

   Después dividimos la masa en porciones ( con esta cantidad salen unas 9)













   Estiramos cada porción co rolo e despois enrolamos.

   Estiramos cada porción con el rodillo y después enrollamos.













   Colocamos estes "rolos" nunha fonte de forno con papel de forno, facémoslles dous cortes transversais e deixamos repousar ata que aumenten de tamaño.  Dúas ou tres veces vernizámolos con leite.

   Colocamos estos "rollos" en una fuente de horno con papel de horno, les hacemos dos cortes transversales y los dejamos reposar hasta que aumenten de tamaño.  Dos o tres veces los barnizamos con leche.













   Quentamos o forno a 180º e os metemos en posición medio- baixa durante uns 20 minutos.  Sacámolos e estarán listos para comer.  Cando enfríen podémolos conxelar e ir sacando segundo os precisemos.  A temperatura ambiente desconxelan nuns minutos ou no microondas bastan unhs 30 segundos.


   Calentamos el horno a 180º y los metemos en posición medio-baja durante unos 20 minutos.  Los sacamos y estarán listos para comer.  Cuando enfríen los podemos congelar e ir sacando según los necesitemos.  A temperatura ambiente descongelan en unos minutos o en el microondas bastan unos 30 segundos.













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