lunes, 19 de diciembre de 2011

MOSCOVITAS

    MOSCOVITAS




    Esta é unha receita dunhas pastas de améndoa moi finas e bañadas en chocolate.  Son demasiado boas como para que sobren ou queden sen comer no prato.  Se podedes non deixedes de probalas seguro que vos van gustar. 
    Parece ser que son unhas pastas típicas dunha coñecida confeitería de Oviedo.  Eu copiei a receita do foro da asociación aepnaa;  se tedes dúbidas ou problemas con algunha alerxia non o pensedes máis e consultade a súa páxina que vos será de gran axuda.
    E sen máis imos coa receita:
  • 200 g de nata líquida
  • 200 g de azucre lustre (glass)
  • 200 g de améndoa granulada
  • 2 culleradas de fariña
  • 1 culleradiña de azucre vainillado

    En primeiro lugar temos que poñer un cazo  ao lume coa nata e o azucre.  Cando empece a ferver engadimos a améndoa, a fariña e o azucre vainillado.  Removemos e esperamos a que espese.  Nese momento sacamos do lume e deixamos que arrefríe un pouco.  Coa axuda dunha culler de sobremesa facemos pequenos montonciños nunha fonte de forno cuberta de papel vexetal.  Hai que esaxerar no de “pequenos” porque despois medran moito no forno(unhas 9 por bandexa).  Metémolas no forno a 180º e esperamos a que estean douradas.  Se miramos pola ventá do forno estaremos pensando que nos vai saír un desastre porque se estenden e quedan tan finas como o papel mesmo parece que se tocan do que medran.  Ao sacalas do forno parece que están moi brandas pero nun par de minutos xa están duras e crocantes.  Só queda agora derreter a baño maría o chocolate e untar as pastas por un lado ( polo que estaba en contacto co papel) coa axuda dun pincel.  Deixalas endurecer na neveira.  Na miña casa gustaron moito, pero dixeron que a próxima vez as queren sen chocolate;  supoño que será cuestión de gustos, pero voaron en poucos minutos ( e iso que con estas cantidades saen bastantes).  Que vos gusten.






    Esta es una receta de unas pastas de almendra muy finas y bañadas en chocolate.  Son demasiado buenas como para que sobren o queden sin comer en el plato.  Si podéis no dejéis de probarlas, seguro que os van a gustar.
    Parece ser que son típicas de una conocida confitería de Oviedo.  Yo copié la receta del foro de la asociación aepnaa; si tenéis dudas o problemas con alguna alergia no lo penséis más y consultad su página que os será de gran ayuda.

    Y sin más vamos con la receta:

·         200 g de nata líquida
·         200 g de azúcar lustre(glass)
·         200 g de almendra granulada
·         2 cucharadas de harina
·         1 cucharadita de azúcar vainillado.

    En primer lugar tenemos que poner un cazo al fuego con la nata y el azúcar.  Cuando empiece a hervir añadimos la almendra, la harina y el azúcar vainillado.  Removemos y esperamos a que espese.  En ese momento retiramos del fuego y dejamos que enfríe un poco.  Con la ayuda de una cuchara de postre hacemos pequeños montoncitos en una fuente de horno cubierta de papel vegetal.  Hay que exagerar en lo de “pequeños” porque después crecen mucho en el horno (unas 9 por bandeja).  Las metemos en el horno a 180º y esperamos a que estén doradas.  Si miramos por la ventana del horno estaremos pensando que nos va a salir un desastre porque se extiende y quedan tan finas como el papel incluso parece que se tocan de lo que crecen.  Al sacarlas del horno parece que están muy blandas pero en un par de minutos ya están duras y crujientes.  Sólo queda ahora derretir a baño maría el chocolate y untar las pastas por un lado (por el que estaba en contacto con el papel) con la ayuda de un pincel.  Dejadlas endurecer en la nevera.  En mi casa gustaron mucho, pero dijeron que la próxima vez las quieren sin chocolate; supongo que será cuestión de gustos, pero volaron en pocos minutos ( y eso que con esas cantidades salen bastantes).  Que os gusten.




2 comentarios:

  1. Yo he probado las originales, en Oviedo, supongo que las tuyas estarán igual de buenas.

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  2. Tendrás que hacerlas y comprobarlo porque aquí ya no queda ni una.

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