viernes, 28 de diciembre de 2012

LOMBO DE PORCO AO VIÑO BRANCO

     LOMO DE CERDO AL VINO BLANCO

    Nestas datas esforzámonos moito na cociña e nos nosos pratos para que todo estea perfecto para os invitados.  Buscamos novas receitas e queremos sorprender e ás veces esquecemos que o máis importante é estar reunido cos que queremos e apreciamos aínda que o menú consista nun simple prato de sopa.

    Este prato non forma parte do noso menú de noiteboa, mais non desmerecería a nosa mesa se así fora e, desde logo, non pasariamos demasiado tempo na cociña.
  • 16 filetes de lombo (4 por persoa)
  • 1 cebola grande
  • 50 cl de viño branco
  • 1/2 vaso de auga
  • 2 culleradas de tomiño picado
  • 2 culleradas de adobo
  • Pan relado
  • Aceite

    Nunha tixola con aceite douramos os filetes e retirámolos.  Na mesma tixola e co mesmo aceite refogamos a cebola picada en xuliana.

    Cubrimos o fondo dunha tarteira con parte da cebola, poñemos despois o lombo e rematamos co resto da cebola.  Engadimos o adobo, espolvoreamos o tomiño e o pan relado e regamos co viño e a auga.  Podemos engadir unha pastilla de caldo, cousa que eu non fago e non uso nunca debido á alerxia da miña filla.  Por iso emprego o adobo que para o meu gusto tamén lle da mellor sabor.  Poñemos no lume e deixamos que coza a lume lento durante unha hora (despois de ferver).  Hai que mover a tarteira de cando en vez para que vaia espesando a salsa.  Tamén convén que o probemos por se necesitamos engadir algo de sal.
    Unhas patacas fritas ou un arroz en branco poden ser un bo acompañamento para este prato.



    En estas fechas nos esforzamos mucho en la cocina y en nuestros platos para que todo esté perfecto para los invitados.  Buscamos nuevas recetas y queremos sorprender y a veces olvidamos que lo más importante es estar reunido con los que queremos y apreciamos aunque el menú consista en un simple plato de sopa.
 

    Este plato no forma parte de nuestro menú de Nochebuena, pero no desmerecería nuestra mesa si así fuera y, desde luego, no pasaríamos demasiado tiempo en la cocina.
   

  • 16 filetes de lomo (4 por persona)
  • 1 cebolla grande
  • 50 cl de vino blanco
  • 1/2 vaso de agua
  • 2 cucharadas de tomillo picado
  • 2 cucharadas de adobo
  • Pan rallado
  • Aceite

    En una sartén con aceite doramos los filetes y los retiramos.  En la misma sartén y con el mismo aceite rehogamos la cebolla picada en juliana.


    Cubrimos el fondo de una tartera con parte de la cebolla, ponemos después el lomo y acabamos poniendo el resto de la cebolla.  Añadimos el adobo, espolvoreamos el tomillo y el pan rallado y regamos con el vino y con el agua.  Podemos añadir una pastilla de caldo, cosa que yo no hago y no uso nunca debido a la alergia de mi hija.  Por eso empleo el adobo que para mi gusto también le da mejor sabor.  Ponemos en el fuego y dejamos que se haga a fuego lento durante una hora (después de hervir).  Hay que mover la tartera de vez en cuando para que vaya espesando la salsa.  También conviene que lo probemos por si necesitamos añadir algo de sal.
    Unas patatas fritas o un arroz en blanco pueden ser un buen acompañamiento para este plato.

   

2 comentarios: